امروز به توجه به اینکه آسانسور جزو لاینفک بسیاری از آپارتمان ها هستند، از این رو جهت حفظ امنیت بیشتر آن حتما از دوربین مداربسته استفاده می شود. از موارد مهم نصب دوربین مداربسته در آسانسور کابل کشی و انتخاب نوع دوربین در داخل کابین است. از این رو ما در این مقاله به ارائه راه حل ها و روش های نصب دوربین مداربسته در داخل آسانسور پرداختیم. همراه ما باشید.
نصب دوربین مداربسته در آسانسور برای بسیاری از دلایل ضروری است. این دلایل شامل:
• ارتقاء و ایجاد حس امنیت و آرامش خاطر
• تعمیر و نگهداری
• بهبود ایمنی ساختمان
با استفاده از دوربین های مداربسته میتوان به جلوگیری از فعالیتهای جنایی نظیر سرقت یا خرابکاری کمک کرد و همچنین در صورت وقوع جرم، شواهد لازم را فراهم کرد. علاوه بر این، دوربین مداربسته در آسانسور میتواند برای شناسایی خطرات احتمالی ایمنی، مانند رفتار نامناسب یا فوریت های پزشکی، استفاده شود. در بعضی موارد نصب دوربین مداربسته در آسانسور، از نظر قانونی الزامی است و میتواند به عنوان یک رکورد بصری از وضعیت آسانسور برای تعمیر و نگهداری مفید باشد. در نهایت، نصب دوربین مداربسته در آسانسور احساس آرامش و اطمینان را برای ساکنین، مدیران و مالکان ساختمان فراهم میکند.
نکات مهم نصب دوربین مداربسته در آسانسور
در ادامه مقاله به بررسی و معرفی روش نصب دوربین مدار بسته در کابین آسانسور پرداخته ایم. همراه ما باشید.
کابل کشی
در نصب دوربین مداربسته در آسانسور، یکی از مسائل مهم کابل کشی است. برای نصب دوربین مدار بسته در آسانسور، نوع کابل استفاده شده باید با توجه به نوع سیستم دوربین تعیین شود. در صورت استفاده از سیستم دوربین مداربسته تحت شبکه، نیاز به کابل شبکه داریم و رایج ترین کابل شبکه Cat6 و از نوع SFTP است. در صورت استفاده از سیستم آنالوگ، نیاز به کابل کواکسیال داریم که RG59 رایج ترین آن است.
در حین کابل کشی دوربین مداربسته در آسانسور، باید توجه داشت که طول کابل ها باید به اندازه طول مسیر حرکت آسانسور باشد. برای کابل کشی دوربین مداربسته در آسانسور، سه روش کابل کشی دارین که شامل موارد زیر است:
• در آسانسورهای جدید در کنار تراول کابل آسانسور سه دسته کابل مجزا برای نصب دوربین مدابسته تعبیه شده است که اغلب به دلیل نویز بالای این کابل ها از آن استفاده نمی شود.
• استفاده از کابل PLC که از بستر برق برای انتقال داده استفاده می کند
• روش کابل کشی در کنار تراول کابل آسانسور
نصب فرستنده و گیرنده لیزری
در راستای بهبود کارایی و امنیت آسانسورها، استفاده از فناوریهای نوینی چون سیستم فرستنده و گیرنده لیزری پیشنهاد میشود. در این سیستم، فرستنده و گیرنده در داخل چاه قرار میگیرند و ارتباط لیزری بین آنها برقرار میشود. با نصب یک دوربین مداربسته در کابین آسانسور و ارسال تصاویر به دستگاه NVR یا DVR، امنیت بیشتری برای مسافران آسانسور فراهم میشود. این سیستم قادر است تا برد 1300 فوت را پوشش دهد، اما نیاز به نظافت و پاکسازی دورهای دارد تا مشکلات احتمالی از جمله انتقال دادهها بدون مشکل حل شود زیرا چاه آسانسور معمولا دارای گرد و خاک بسیار زیادی است که ممکن است موجب ایجاد سیگنال برای ارسال داده از فرستنده به گیرنده گردد.
نوع دوربین مداربسته آسانسور
در این متن به بررسی نحوه انتخاب دوربین مداربسته برای آسانسور پرداخته شده است. با توجه به اینکه دوربین های مداربسته به دو دسته آنالوگ و تحت شبکه تقسیم میشوند، میتوان یکی از این دو نوع را برای نصب در آسانسور انتخاب کرد. همچنین به دلیل وجود چراغ های آسانسور که به صورت اتوماتیک روشن و خاموش میشوند، نیازی به دوربین مجهز به مادون قرمز نیست.
در مورد مشخصات فنی دوربین، این نکته را باید در نظر داشت که لنز دوربین باید 2.8 یا 3.6 باشد و زاویه دید آن بین 85 تا 95 درجه باشد تا اطلاعات لازم را ارائه دهد. همچنین دوربین با قابلیت WDR میتواند در شرایط باز شدن درب آسانسور کیفیت تصویر را بهبود بخشد. در واقع دوربین های با قابلیت WDR سوژه را زمانی که در گوشه ای کم نور در فضایی بسیار روشن قرار دارد به خوبی ثبت می کند.
نوع دیگر دوربین مداربسته که میتوان برای نصب در آسانسور استفاده کرد، دوربین سه گوش (مثلثی)، اسپیددام، دام و یا دوربین مخفی است. در کابین های جدید آسانسور نیز محل نصب دوربین از قبل در کابین طراحی شده و بالای دکمه آسانسور بر روی دیوار کابین قرار دارد.
نکات مهم نصب دوربین مدار بسته در آسانسور
• نصب دوربین مداربسته در آسانسور باید توسط هیئت مدیره ساختمان تایید شده باشد.
• پس از نصب دوربین، برچسب هشدار لازم نسبت به وجود دوربین در ورودی آسانسور باید نصب شود.
• استفاده از دوربین های توکار و مخفی توصیه می شود زیرا در بسیاری از موارد امکان تخریب دوربین توسط متخلفین وجود دارد و این امر به علت فضای کوچک کابین آسانسور بسیار محتمل است.
• از لنز دوربین آسانسور به وسیله کاوری باید محافظت شود.
• بهتر است دوربین های داخل کابین آسانسور دارای میکروفن باشند تا صدا در کنار تصویر ضبط شود.
• عدم کسب مجوز برای نصب دوربین مداربسته در آسانسور تخلف محسوب می شود.
• عدم نصب برچسب هشدار نصب دوربین در آسانسور نیز به دلیل تعرض به حقوق شهروندی محسوب می شود.
• اگر از چاه آسانسور به عنوان محلی برای نصب فرستنده دوربین های مداربسته استفاده می شود، تمیز نگه داشتن این فضا و زدودن دوره ای گرد و غبار آن بسیار مهم است، در غیر این صورت ممکن است در ارسال تصاویر با سیگنال شدید رو به رو شوید.
کلام آخر
در این مقاله به راهنمای نصب دوربین مداربسته در آسانسور اشاره کردیم. دوربین های مداربسته از لحاظ ایجاد حس امنیت در ساختمان بسیار حائز اهمیت هستند. همانطور که در این مقاله به آن اشاره کردیم اجرای پروژه دوربین مداربسته قطعا نیاز به مهارت و تخصص های لازم دارد. بنابراین برای این منظور باید حتما از تیم های حرفه ای و متخصص در زمینه اجرای پروژه های مداربسته کمک گرفته شود. مجموعه بادیگارد با سالها سابقه در اجرای پروژه های موفق در نصب دوربین مداربسته آماده همکاری با مجموعه های دولتی و خصوصی و شخصی است جهات نصب دوربین های مداربسته در محیط آسانسور است.
در ادامه شما رو به دیدن ویدیوی زیر دعوت میکنیم: